Verbinding door Food

Mijn droom wordt werkelijkheid


Deksels Lekker

Het is mijn droom een sociale horecaonderneming neer te zetten, waarin het sociale en commerciële aspect met elkaar verbonden zijn, midden in de maatschappij van Houten.

Per 1 september 2016 geef ik deze droom vorm in het bedrijf Deksels Lekker. Deksels is een lunchroom en cateringbedrijf, die een opstapwerkplek biedt aan (jong)volwassenen. Het wil mensen de mogelijkheid geven zichzelf verder te ontwikkelen door Deksels Lekker te koken. Tegelijkertijd is het dé plek waar de deelnemers middels klantinteractie werken aan hun vaardigheden. Ook bij de bezorging van onze (h)eerlijke producten komen de deelnemers in contact met bedrijven en klanten waardoor iedereen met elkaar wordt verbonden, wat kan leiden tot mooie samenwerkingsverbanden. Deksels Lekker biedt haar deelnemers hiermee een zichtbare plek midden in onze maatschappij. Het streeft naar ‘verbinding door food’ en heeft daardoor een sterke buurtfunctie.

Klanten van Deksels Lekker vinden hier (h)eerlijke producten om ter plekke te eten en te drinken en voor thuis. Deksels Lekker is een fijne huiskamer waar je terecht kan voor een goede kop koffie, ontbijt, lunch en zelfgemaakte producten als  koekjes, koek, quiches en  salades om mee te nemen. Daarnaast kunnen bedrijven en particulieren hier terecht voor catering.

Deksels Lekker staat voor:

  • Duurzaam bereide producten van verse, gezonde en seizoensgebonden producten.

  • Gebruik van lokale verse producten, waarmee lokale ondernemers elkaar steunen.

  • Catering op maat, zowel structureel als voor speciale gelegenheden voor organisaties en particulieren.

  • Goede en duurzame bezorging. Per bakfiets bij kleine  leveringen en anders per bestelauto.

  • Verbinding maken met de maatschappij door stageplekken te creëren bij de lokale middenstand.

  • Een zichtbaar verhaal achter de deelnemers.

  • Het handen en voeten geven aan de steeds grotere vraag naar maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven via social return. Deksels Lekker doet dit in samenwerking met de Social Impact Factory.